Gostujoče tipke

Ne bere samo Neja. Bere tudi slaba polovica Slovencev (premalo). Med njimi se med črke redno potaplja tudi Matic Slapšak. Oče, novinar in avtor zbirke otroških pravljic Zvezdne pravljice. Ja, ne piše le o knjigah, ampak knjige tudi piše.

Sam zase pravi, da bere že od majhnega, da si sveta brez knjig ne zna predstavljati in da nima pojma, koliko knjig je v življenju že prebral. Ve pa, da ni prebral vseh. Še.
Bere, kadar mu to dopušča čas, za dobro knjigo brez težav žrtvuje nekaj ur spanca in le malo je knjig, ki so mu bile tako neberljive, da je nad njimi obupal.

Najraje bere kriminalke, različne biografije, pustolovske, fantazijske in psihološke knjige ter drame. Včasih poseže tudi po poeziji in se izogiba klasikom. Velika pričakovanja pogosto prinesejo še večje razočaranje. Zato klasike pušča na polici in jih spoštuje.

In ker so mi blizu ljudje, ki jim dišijo knjige, sem se odločila, da Maticu namenim delček svojega bloga, da lahko tudi on z vami deli ljubezen do knjig. Vsak mesec vas bo tako razveseljeval s svojimi knjižnimi priporočili.