Objavljeno Komentiraj

Najbolj nepredvidljivi preobrati za plot twist odvisnike

Roko gor, kdor obožuje nepričakovane, celo šokantne preobrate v knjigah. 🙋 Jaz, sploh kot velika ljubiteljica kriminalk in trilerjev, enostavno moram dobiti svojo dozo uau efekta, ki me bo presenečal in morda kdaj celo jezil (kako nisem tega predvidela! 😡) še dolgo po tem, ko knjigo odložim.

Za vse plot twist odvisnike sem izbrala 8 knjig, ki so me “vrgle na rit”. Brez skrbi, ne bom razkrila ničesar, kar bi ti pokvarilo presenečenje.😉

  1. Sharp Objects, Gillian Flynn: Kraljica preobratov tudi v knjigi Sharp Objects (Ostrina) poskrbi za kurjo polt in debele poglede. Sploh konec je bil zame totalno nepričakovan in zato toliko slajši.
  2. Dear Child, Romy Hausmann: Knjiga, ki od začetka pa vse do konca, meče male šok bombe, ki povzročijo, da ti nekje na sredi knjige ni popolnoma nič jasno. Toliko malih in večjih preobratov na kupu še nisem zasledila. A kljub temu se zgodba genialno zaključi, ponudi vsa pojasnila in tako poteši bralca.
  3. The Coast-to-Coast Murders, James Patterson & J. D. Barker: Knjiga, ki sicer ni bila čisto po mojem okusu, a je bil glavni zaplet (in razplet) tako genialno izpeljan, da jo enostavno moram umestiti v ta seznam.
  4. 720 utripov srca, Jaka Tomc: Mislim, da je to najbolj presenetljiv preobrat, kar sem jih v zadnjem času zasledila. In to čisto na koncu knjige. Ko misliš, da je zgodba že doživela maksimum, avtor preseneti in zaključi v popolnoma nepričakovano smer. To je absolutno knjiga, ki se jo bom spominjala po njenem koncu.
  5. The Silent Patient, Alex Michaelides: Ta knjiga me je s svojo genialno zgodbo in mojstrskim pripovednim slogom posrkala vase, glavni preobrat pa me je pustil brez besed. Vajena sem branja psiholoških trilerjev in ponavadi konec vedno potiho predvidim. Tale pa je bil popolno presenečenje.
  6. The Test, Sylvain Neuvel: Novela z aktualno, družbeno-kritično vsebino, in preobratom, ki te ne pusti hladnega.
  7. I Will Make you Pay, Teresa Driscoll: Preobrati v tej knjigi so subtilni in bralcu redno dozirajo mala presenečenja. Glavni preobrat pa je bil zame čisti šok in je povzročil, da sem o koncu razmišljala kar nekaj dni po tem, ko sem jo prebrala.
  8. The Sixth Wicked Child, J. D. Barker: Pravzaprav celotna serija 4MK Thriller poskrbi za pravi vrtiljak čustev – ogromno manjših in večjih preobratov, ki v zadnjem delu serije, The Sixth Wicked Child, vodijo v fantastično nepričakovan konec.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja