Zasebnost in piškotki

Na svoji spletni strani skrbim za zasebnost obiskovalcev ki mi, zaradi potrebe po dvosmerni komunikaciji, posredujejo svoje podatke. Z uporabo te spletne strani soglašaš, da nejabere.si pridobiva, hrani, obdeluje in uporablja spodnje podatke.

Na spletni strani www.nejabere.si beležim piškotke in, v kolikor uporabiš kontaktni obrazec ali komentiraš prispevke, tvoje ime in e-naslov. Tvojih osebnih podatkov v nobenem primeru ne bom posredovala nepooblaščenim osebam.

Kaj so piškotki in zakaj so koristni

Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletna stran ob tvojem obisku pošlje brskalniku. Tako te spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o tvojem obisku in ti omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. Piškotki mi pomagajo analizirati podatke o spletnem prometu in pomagajo izboljšati mojo spletno stran. Te podatke uporabljam le za analitične potrebe.

Sejni piškotki se po zaprtju tvojega brskalnika izbrišejo, dolgoročni piškotki pa ostanejo na tvojem trdem disku. Pri ponovnem obisku našega spletnega mesta je tako nemudoma prepoznavno, da si našo spletno stran že obiskal/a in katere nastavitve so bile zate prednostne.

Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.

Nekaj primerov uporabe piškotkov:

  • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletne strani
  • za prepoznavanje tvoje naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine tvoji napravi.

Na tej spletni strani lahko z uporabo različnih funkcionalosti na napravo dobiš tudi piškotke Google, Goodreads, Amazon, Facebook in Youtube, oziroma le-te tvoj piškotek ob obisku naše strani preberejo. Te strani lahko tako zbrane podatke uporabljajo za različne namene, od analitike, oglaševanja, pa do izboljšave svojih produktov.

Ne pozabi, shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom tvojega brskalnika. Z izbiro ustreznih opcij v svojem brskalniku lahko shranjevanje piškotkov po želji kadarkoli omejiš ali onemogočiš, piškotke na svoji napravi pa lahko kadarkoli trajno izbrišeš.

Če ne želiš, da bi se piškotki beležili, jih moraš onemogočiti v svojem brskalniku in pobrisati morebitne obstoječe piškotke, povezane z nejabere.si.

Vsa vprašanja v zvezi z delovanjem te spletne strani ali v zvezi z varstvom tvojih osebnih podatkov pri uporabi te spletne strani lahko pošlješ na neja@nejabere.si.