Objavljeno Komentiraj

Amanda Lovelace: Od princese do kraljice

“The Princess Saves Herself in this One” je zbirka temačnih, morbidnih, bolečih in žalostnih na eni ter optimističnih, uporniških in zmagoslavnih pesmi na drugi strani.
Čustvena zbirka pesmi, ki je razdeljena na štiri sklope; Princesa, Gospodična, Kraljica in Ti, je lirična pripoved o ljubezni, izgubi, žalovanju, samo(o)zdravljenju in upanju.

V prvem delu se Amanda Lovelace skozi pesmi, v katerih je čutiti žalost, razočaranje, jezo, obup in strah dotakne svojega nesrečnega otroštva, svojega srce parajočega odnosa z mamo, povezanosti s svojimi zaveznicami sestrami, svojih težav z motnjami hranjenja ter ostalih demonov.

That is what abuse is:
knowing you are
going to get salt
but still hoping for sugar
for nineteen years.

Drugi del zbirke opisuje avtoričino prvo ljubezen in njuno zlorab polno zvezo, dogodke in smrti, ki so se zgrnili nad njo in njeno družino ter njeno osamljenost in izgubljenost v svetu.

Originalen naslov sklopa “The Damsel” cilja na njeno upanje, da jo bo iz okov nesreče in obupa rešil nekdo drug, princ na belem konju.

You have
been the
star
of each
& every
one of
my
nightmares.

– you left but you stayed.

I had a
big smile
on my face
as i burned
the bridges
to all the things
i could not
repair

-does the smoke still choke you?

V tretjem delu, Kraljici, avtorica ugotovi, da je njen rešitelj ona sama. Počasi in z majhnimi koraki ter s pomočjo moškega, ki ji je vlil upanje v ljubezen, se njena samopodoba začne krepiti in v tem delu ugotovi, da je najpomembnejša ljubezen pravzaprav ljubezen do samega sebe.

The princess jumped from the tower & she learned that she could fly all along. she never needed those wings.

The princess locked herself away in the highest tower, hoping a knight in shining armor would come to her rescue. – i didn’t realize i could be my own knight.

Zadnjih nekaj pesmi je posvečenih bralcu. Učijo nas, naj pustimo demone preteklosti za sabo, najdemo sebe v tem kaotičnem svetu in predvsem ….naj se imamo radi. Najprej sebe, potem druge.

I’m pretty sure you have s t a r d u s t running through those v e i n s..

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja