Objavljeno 2 komentarja

Nejin pomladni seznam želja

Na knjižnih policah, v skritih kotičkih po stanovanju in na mojem e-bralniku me čaka natanko 100 knjig. Kriminalke, trilerji, biografije, znanstvena fantastika, priročniki, sodobna fikcija; vse me kličejo. Jaz pa sanjam o tistih, ki jih še nimam. 🙂

Moj pomladni knjižni seznam želja je obsežen, tole pa je jagodni izbor knjig, ki jih poželjivo opazujem že nekaj časa, pa si jih iz takšnega ali drugačnega razloga (po večini je to upanje, da se jim bodo cene čudežno znižale) še nisem privoščila.

The Six Loves of Billy Binns, Richard Lumsden

Billy Binns, najstarejši Evropejec, želi pri 117-ih letih ponovno začutiti, kako diši ljubezen. Tako mu spomini pričarajo vonj po preteklih ljubeznih, zlomljenih srcih in upanju.

Zakaj je na seznamu? Ker me zgodba spominja na eno izmed mojih najljubših knjig; How to Stop Time avtorja Matta Haiga in mislim, da bi mi bila pisana na kožo.

Five Feet Apart, Rachael Lippincott, Mikki Daughtry, Tobias Iaconis

Stella Grant je že od malih nog prikovana na bolnišnično posteljo, čakajoč na nova, zdrava pljuča. Njeno bolezensko stanje ji prepoveduje kakršne koli stike z zunanjim svetom, kar pomeni, da se ji nihče ne sme približati na manj kot 1,5 metra. Na drugi strani hodnika leži Will, ki si želi le ene stvari – biti svoboden. Kako ju bo usoda združila?

Ker včasih potrebujem majhno dozo sladkorja s ščepcem življenjskih naukov.

The First Time i Died, Jo Macgregor

Garnet McGee želi razrešiti skrivnosten umor izpred desetih let. A pot ji prekriža nesreča v kateri umre. Ko jo oživijo, se Garnetino dojemanje sveta spremeni. V njeni glavi so namreč vse glasnejši neznani glasovi, vidi tisto, česar drugi ne in občuti več, kot bi si želela. Ji bo to prekletstvo pomagalo razrešiti umor?

Preberi opis in jasno bo, zakaj jo moram imeti. 🙂

Professor Chandra Follows His Bliss, Rajeev Balasubramanyam

Profesor Chandra je uspešen znanstvenik, ki je svoje življenje posvetil zgolj delu. Ko se je primoran umiriti in izogniti stresu, se poda na vznemirljivo popotovanje, ki ga spremeni za vedno.

Ker sem, tako kot profesor Chandra, tudi jaz iskalka sreče.

The Passengers, John Marrs

Osem samovozečih avtomobilov. En heker. Sedem potencialnih žrtev; TV zvezda, mlada nosečnica, poškodovan vojni veteran, zlorabljena ženska, ki beži pred svojim možem, ilegalni priseljenec, starša dveh otrok. Gledalci, ki spremljajo skorajšnje smrtonosno trčenje, se morajo odločiti. Kdo naj preživi?

Ker je knjiga po opisu sodeč popolna mešanica kriminalke in znanstvene fantastike. In ker John Marrs res ne more razočarati.

Outside, Sarah Ann Juckes

Ele je deklica, ki še ni videla zunanjega sveta. Zaprta je v majhni sobici, odrezana od sveta, njena edina interakcija je z njenim ugrabiteljem. Ko Ele odkrije majhno luknjo v zidu, pa se začne njen svet počasi širiti, njena odločnost, da bo spoznala življenje izven te male sobice, pa spreminjati njeno usodo.

Ker obožujem unikatne, misteriozne in napete zgodbe o upanju in pogumu.

A Gift for Dying, M.J. Arlidge

Adam Brandt je forenzični psiholog, vajen najhujših primerov zločincev in nenavadnih predstavnikov družbe. A nikdar še ni spoznal nikogar podobnega Kassie, ki trdi, da z enim pogledom v oči natanko ve, kdaj in kako bo nekdo umrl.

Ker poleg občasne doze sladkorja potrebujem tudi dobršno mero adrenalina.

How Not ot Die Alone, Richard Roper

Andrewjevo poslanstvo je plemenito, a turobno – je namreč tisti, ki išče dediče ljudi, ki so umrli sami, brez potomcev ali bližnjih sorodnikov. Ko se Andrew po spletu okoliščin zaplete v lastno mrežo malih belih laži, se njegovo tako skrbno načrtovano in premišljeno življenje postavi na glavo.

Ker jo primerjajo z Eleanor Oliphant is Completely Fine. Kar je zame dovolj dober razlog, zakaj jo moram prebrati.

2 thoughts on “Nejin pomladni seznam želja

  1. Odličen izbor 🙂 Five Feet Apart in The First Time I Died sta tudi na mojem seznamu.

    1. Maja, sporoči kakšni sta se ti zdeli, če me prehitiš 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja