Objavljeno Komentiraj

Knjižni brzec #1: The Chain, The Overdue Life of Amy Byler in Rules for Perfect Murders

Ker v tem hitrem norem svetu nihče nima zares veliko časa za karkoli (razen za visenje na telefonih 😊) sem se odločila, da na svoj blog uvedem novo rubriko. Knjižni brzec je namenjen vsem, ki bi radi na hitro preleteli, kaj je Neja brala in kakšno je moje mnenje o prebranem. Brzec je tako blagodejen za vse, ki se vam na štedilniku kuha kosilo, hkrati likate goro oblek, čaka pa vas še naporen delovni dan in vreščeči otroci, ki zahtevajo vašo pozornost. Hkrati pa je kot nalašč tudi zame, ki sem trenutno v enaki situaciji. 😂

V mojem prvem knjižnem brzecu vam bom predstavila triler The Chain ⛓️, chick-lit knjigo The Overdue Life of Amy Byler 👩 in kriminalko Rules for Perfect Murders 🔪.

The Chain, Adrian McKinty
⭐⭐⭐⭐⭐

Kaj bi storili, da bi rešili svojega otroka? Rachel, mama najstniške hčerke bi storila vse. Ko Veriga ugrabi njeno hči, Rachel prejme neznančev klic. Klic, ki ji spremeni življenje. Neznan glas ji ukaže, da mora storiti nepredstavljivo in zagotoviti nadaljevanje Verige. Če ji to uspe, bo njena hči kmalu na varnem. S pomočjo svaka Rachel brez pomisleka prične z opravljanjem nalog, ki jih od nje zahteva Veriga. Je prava borka, premagala je raka, se pobrala po ločitvi, ampak nič se ne more primerjati z Verigo. Veriga je kruta, brutalna, neprizanesljiva. Njen edini cilj je, da obstane in se nadaljuje. Nič in nihče je ne sme prekiniti. In tudi, ko je naloga opravljena, te veriga ne izpusti. Nikoli te ne pozabi in ti nikoli ne pozabiš Nje.

Navdušil me je slog pisanja, je precej nenavaden, zelo direkten, brez nepotrebnega opisovanja, zavlačevanja, razlaganja. Stavki so kratki, kar še povečuje napetost dogajanja. Sama zgodba je genialna. Karakterji so všečni, Rachel je prava mama levinja, ki se bori za svojo hči in žrtvuje svoje življenje, da bi jo obvarovala. Odličen triler o materinski ljubezni, močnejši od Verige.

The Chain is a metaphor for the ties that bind all of us to friends and family. It is the umbilical link between mother and child, the way or path that the hero must travel in a quest, and it is the thin clew of crimson thread that is the solution Ariadne comes up with to the problem of the labyrinth.

The Overdue Life of Amy Byler, Kelly Harms
⭐⭐⭐⭐

Roman o mami samohranilki, ki se trudi, da bi svojo družino obdržala nad gladino vode, v tem procesu pa popolnoma pozabi nase in na svoje želje in kmalu ona postane tista, ki se skoraj utopi v vseh skrbeh in nezadovoljstvu. Ko se dolgo izgubljeni mož po več kot desetletju vrne v njeno življenje, se Amy odloči, da je čas, da on poskrbi za njuna otroka, ona pa odide na zasluženi (delovni) oddih v New York. Tam pa sreča nekoga, ki ga je tako dolgo iskala. Sebe.

The Overdue Life of Amy Byler je več kot le lahkotna pripoved o mami, ki se ji je malo “scufalo” in je začela spet živeti svoje življenje. Je zgodba, ki nas uči, da nikoli in nikdar ne smemo pozabiti nase.

I get this now. I get now that you can love what you have, love your kids and your life and your friends, and still want more. I get that it’s ok to go out and get more—more love, more friendship, more fulfillment—and still be a wonderful mom.

Rules for Perfect Murders, Peter Swanson
⭐⭐⭐

V prvi knjigi iz serije spoznamo strastnega ljubitelja knjig in lastnika antikvariata, ki na svoj blog objavi seznam osmih kriminalk, v katerih je prikazan popoln umor. Več let kasneje na vrata njegove knjigarne potrka FBI agentka. Osem oseb je umrlo na načine, zapisane na njegovem blogu.

Zgodba je unikatna, sama izvedba pa zapeljana v precej klasično smer, ki diši po Agathi Christie, a ima vseeno svoj karakter. Ne bom rekla, da je to najboljša kriminalka, kar sem jih kdaj prebrala. Tudi ne bom rekla, da sem jo “požrla” na mah. V bistvu se mi je na trenutke malce vlekla, sem pa tja pa sem kakšen odstavek celo preskočila. V knjigi je namreč ogromno knjižnih naslovov, ki jih sama ne poznam, zato sem se v teh delih precej izgubljala. Pa nič zato. Zaradi inovativne zgodbe, všečnega glavnega lika in berljivega sloga, ji podarjam štiri zvezdice in jo toplo priporočam ljubiteljicam in ljubiteljem “oldskul” krimičev.

Books are time travel. True readers all know this. But books don’t just take you back to the time in which they were written; they can take you back to different versions of yourself.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja