Objavljeno 1 Comment

The Fifth to Die: Triler, ki izzove, šokira, fascinira

Na idilični lokaciji med toskanskimi griči sem se prvi dopustniški dan zapodila v težko pričakovano nadaljevanje The Fourth Monkey, triler The Fifth to Die, ki je nastal pod prsti vzhajajoče zvezde srhljivk.

V drugem delu knjižne serije 4MK Thriller se bralec zopet sreča z bistroumnim detektivom Samom Porterjem in njegovim iznajdljivim partnerjem Brianom Nashom. Ko se jima v prvem delu psihopatski Anson Bishop izmuzne in pobegne, začne čez nekaj mesecev serijski morilec spet sejati smrt po Chicagu.

Self-preservation and fear are two of the strongest instincts of the human condition. Porter wasn´t sure he wanted to meet the man wgo possesed neither.

Tokrat je vzorec popolnoma drugačen, zato predvidevajo da je za smrti mladih deklet odgovoren nekdo drug, še bolj izprijen, še bolj preudaren, še inteligentnejši kot Bishop. Njegov motiv je neznan, sprva se zdi, da je njegov edini namen mučenje in umor najstnic, a ko začnejo trije detektivi in FBI agent Poole kopati globlje, začnejo temačne skrivnosti dobivati drugačno obliko.

J. D Barker me je s Fifth to Die popeljal na razburljivo vožnjo, na kateri nisem mogla in nisem hotela stopiti na zavoro. Požirala sem stavek za stavkom, stran za stranjo, poglavje za poglavjem. Med branjem so se mi porajala številna vprašanja in komaj sem čakala, da dobim odgovore nanje.
Kdo je moški z volneno kapo in ali je povezan z Bishopom? Kdo je bog in kdo hudič? Kje je Bishopova mama in zakaj je pomembna? Kakšni so motivi morilca in ali bo Porterju tokrat uspelo rešiti uganko in ujeti izmuzljivo miš?

You can´t play God without being acquainted with the devil.

Imela sem tisoč teorij, ki so se mi druga za drugo podirale z vsakim novim poglavjem. Branje me je izželo in izpraznilo, konec me je šokiral in zmedel, ampak, ko sem vse predelala in še enkrat prebrala nekatere dele knjige, je bila moja prva misel:  “Uau, kakšna knjiga”.

The Fifth to Die priporočam vsem, ki so naveličani tipičnih predvidljivih kriminalk. Vsem, ki so radi šokirani, vsem, ki imajo radi izzive in obožujejo knjige, o katerih razmišljajo še dolgo po tem, ko so prebrali zadnjo besedo.

1 thought on “The Fifth to Die: Triler, ki izzove, šokira, fascinira

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja