Objavljeno Komentiraj

Knjige, ki bi jih rada videla na velikem platnu

Nobena skrivnost ni, da imam rada knjige. Nobena skrivnost ni niti, da imam rada filme. O filmih, ki so nastali po knjižnih predlogah sem že pisala, zdaj pa svoje misli usmerjam v knjige, ki so tako zelo dobre, da bi morale biti prelite na filmska platna. Pa zaenkrat na to še čakam(o).

Na svetu je neskončno dobrih knjig. Nekaj sem jih že prebrala. Pa vendar so se mi ob branju le nekaterih izmed njih, slike odvijale v glavi natanko tako, kot bi gledala film.

Triler trilogija o serijskem morilcu te povleče vase s prvim stavkom in drži vse do velikega finala. Noro dobra zgodba, nepričakovani zapleti, hiter tempo, popolno razviti liki, visoka napetost vse do konca.

  • The Silent Patient, Alex Michaelides

Psihološki triler o umetnici, ki po travmatičnem dogodku onemi in edinem človeku, zaradi katerega lahko zopet spregovori. Knjiga je kot nalašč za ekranizacijo, saj je naravnost hipnotična, dinamika med glavnima likoma je fantastična, konec pa enostavno šokanten.

  • One Day in December, Josie Silver

Klasična ljubezenska zgodba o dveh ljudeh, ki jima usoda neštetokrat prekriža načrte, a se kljub temu vedno znova najdeta. Kar predstavljam si, kako bi gledala ta film na božični večer, zavita v toplo odejo, s kakavom in robčki v roki.

  • 720 utripov srca, Jaka Tomc

Ob branju te popolne zmesi večih žanrov (trilerja, kriminalke, znanstvene fantastike) so mi v mislih poplesavale podobe meni ljube Ljubljane, živo sem si predstavljala glavnega junaka, kako presenečeno gleda v ekran svojega računalnika in kontemplira o vzporednih vesoljih, konec knjige pa kar kliče po tem, da bi ga gledali na velikih ekranih, ne le prebrali.

 

To bi bil popoln film za ljubitelje znanstvene fantastike. Znanstvenica, ki naleti na gigantskega kovinskega robota, s katerim nato skozi tri dele serije rešujejo svet. Genialna zgodba, ki si zasluži tudi filmsko adaptacijo.

  • How to Stop Time, Matt Haig

To bi bil film za vse ljubiteljice in ljubitelje filma “The curious case of Benjamin Button” ali “The Age of Adaline”. Zgodba o izgubi, osamljenosti, ljubezni in o tem, kako lahko ustaviš čas. Za to knjigo naj bi bile že odkupljene pravice za film, v glavni vlogi naj bi nastopil Benedict Cumberbatch.

Zabavna, čustveno turbulentna knjiga o osamljenosti, izobčenstvu in o prijateljstvu, ki lahko zaceli zabrazgotinjeno dušo. Eleanor je zagotovo eden najbolj zanimivih, večplastnih in zabavnih likov, ki bi ga mnogi z veseljem gledali na velikem platnu.

Pretresljivo temačna, strašljivo vznemirljiva pripoved o brezpogojni materinski ljubezni in njenem nenadkriljivem šestem čutu. Knjiga, napisana po vzoru najbolj grozljivih Grimmovih pravljic, naj bi dobila tudi svojo filmsko različico, čemur ploskam in se neskončno veselim.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja