Objavljeno 1 Comment

How do you like me now: Iskrena zgodba o iskanju sreče

Tori Bailey je uspešna 31-letnica, ki ima vse, kar si ženska lahko želi. Je lepa, pametna, priljubljena. Ima drago stanovanje sredi Londona, polno omaro dizajnerskih oblek in kozmetičnih pripomočkov, s katerimi skriva svoje neobstoječe znake staranja. Ima mačko in zabavno najboljšo prijateljico in postavnega dolgoletnega partnerja, ki jo ljubi in podpira, čeprav je “težavna”. Njeno življenje je popolno. Vsaj takšen vtis daje njen Facebook profil, poln nasmejanih selfijev brez gub, kulinaričnih specialitet, poglobljenih razmišljanj in samopromocijskih objav.

Resnica pa je popolnoma drugačna. V resnici se Tori, po tem ko je njena prva knjiga za osebno rast postala svetovna uspešnica in ona idol mnogim 25+ ženskam, ki se počutijo izgubljene v tem labirintu življenja, bori z vsakodnevnimi nesigurnostmi glede svojega videza in kariere, zveze z odtujenim Tomom in predvsem s strahovi nejasne prihodnosti.

Turning thirty is like playing musical chairs. The music stops and everyone just fucking marries whoever they happen to be sitting on.

Tori se je znašla na razpotju polnem večnih vprašanj, ki si jih zastavljajo mnoge moderne ženske. Ali je on res tisti Pravi? Kako naprej? Ali si želim poroke in otrok, ali je uspešna kariera dovolj za srečo? Kdo sem in kam grem?

Because in your thirties, the stakes suddenly get so high. You make decisions that are hard to get out. So you pretend they´re the right ones.

Polna kritičnih opazk do sovrstnic, cinična do novopečenih mamic, katerim je njihov jokajoči otrok edini smisel življenja, se Tori prebija skozi življenje, zatiskajoč si oči da v njenem popolnem življenju vendarle nekaj manjka.

Knjiga How do you like me now? avtorice Holly Bourne je iskrena, realistična, grenko-sladka pripoved o sodobni ženski, ki se sooča z večno dilemo – kako živeti svoje življenje. Je za srečo potrebno slediti družbenim normam ali so nekateri ljudje srečnejši, ko plavajo proti toku, četudi se jim zato kdaj zazdi, da se utapljajo?

True success is living the life you want to live and not caring what other people think.

 

1 thought on “How do you like me now: Iskrena zgodba o iskanju sreče

  1. […] How do you like me now, Holly Bourne, 2018: Tori Tori Bailey je 31-letnica, uspešna in priljubljena, z izpolnjenimi kariernimi cilji in dolgoletno partnersko zvezo, ki pa je ne omejuje. Pa vendar je Tori ena tistih sodobnih žensk, ki se s svojimi vrednotami nekako ne vklopi v mainstreamovski kalup ženska – dom – družina. Skozi celotno knjigo se namreč sprašuje, kaj je tisto, kar žensko zares izpopolnjuje. Veliko razmišlja, včasih postavlja provokativna vprašanja, posega globoko vase in se sprašuje, kaj si zares želi. Tori je zanimiv moderen lik, tako drugačen od zgornjih iz 19. stoletja, pa vseeno enako poln moči za boj s samo sabo in družbenimi normami. […]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja