Jul 192018

Tori Bailey je uspešna 31-letnica, ki ima vse, kar si ženska lahko želi. Je lepa, pametna, priljubljena. Ima drago stanovanje sredi Londona, polno omaro dizajnerskih oblek in kozmetičnih pripomočkov, s katerimi skriva svoje neobstoječe znake staranja. Ima mačko in zabavno najboljšo prijateljico in postavnega dolgoletnega partnerja, ki jo ljubi in podpira, čeprav je “težavna”. Njeno življenje je popolno. Vsaj takšen vtis daje njen Facebook profil, poln nasmejanih selfijev brez gub, kulinaričnih specialitet, poglobljenih razmišljanj in samopromocijskih objav.

Resnica pa je popolnoma drugačna. V resnici se Tori, po tem ko je njena prva knjiga za osebno rast postala svetovna uspešnica in ona idol mnogim 25+ ženskam, ki se počutijo izgubljene v tem labirintu življenja, bori z vsakodnevnimi nesigurnostmi glede svojega videza in kariere, zveze z odtujenim Tomom in predvsem s strahovi nejasne prihodnosti.

Turning thirty is like playing musical chairs. The music stops and everyone just fucking marries whoever they happen to be sitting on.

Tori se je znašla na razpotju polnem večnih vprašanj, ki si jih zastavljajo mnoge moderne ženske. Ali je on res tisti Pravi? Kako naprej? Ali si želim poroke in otrok, ali je uspešna kariera dovolj za srečo? Kdo sem in kam grem?

Because in your thirties, the stakes suddenly get so high. You make decisions that are hard to get out. So you pretend they´re the right ones.

Polna kritičnih opazk do sovrstnic, cinična do novopečenih mamic, katerim je njihov jokajoči otrok edini smisel življenja, se Tori prebija skozi življenje, zatiskajoč si oči da v njenem popolnem življenju vendarle nekaj manjka.

Knjiga “How do you like me now?” avtorice Holly Bourne je iskrena, realistična, grenko-sladka pripoved o sodobni ženski, ki se sooča z večno dilemo – kako živeti svoje življenje. Je za srečo potrebno slediti družbenim normam ali so nekateri ljudje srečnejši, ko plavajo proti toku, četudi se jim zato kdaj zazdi, da se utapljajo?

True success is living the life you want to live and not caring what other people think.

Brala sem: How do you like me now?, Holly Bourne
MOJA OCENA:
6.5/8 selfijev

Ti je bilo prebrano všeč?

Reader Comments

Napiši komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ti je všeč moj blog? Spremljaj me na ...