Objavljeno Komentiraj

Zgodba o Locku. Davidu Locku.

David Locke. Ljubitelj lepih žensk, opojnih substanc in divjega losangeleškega življenja. Vznemirljiv, karizmatičen in svetovljanski. Sovraži rutino in predvidljivost, hrepeni po nepozabnih nočeh in brezskrbnih dneh. Študent in pisatelj. A tudi mnogo več.

Locke namreč ni navaden študent. Njegovo poslanstvo ima večje razsežnosti in že ob koncu prvega dela, Začetek konca, bralec zasluti, da se bo dogajanje prevesilo v drugačno, bolj napeto sfero. In res se že drugi del Zgodbe o Davidu Locku, Iluzija resničnosti, začne intenzivno. Že takoj v prvem poglavju je jasno, da se je Davidovo ležerno in uživaško življenje obrnilo na glavo. Kaj če vendar ni to, kar misli da je? Kaj če ima njegovo življenje večji, globlji smisel, kaj če je on tisti, ki lahko reši svet pred temo in uničenjem? Kaj če je njegova resničnost le iluzija?

V prvem delu Zgodbe o Davidu Locku, avtor Jaka Tomc mojstrsko ujame razburljivost nikoli dolgočasnega življenja v Los Angelesu, mestu, ki mu vlada hedonizem. Dnevi Davida Locka so polni barvitih dogodivščin, dneve in večere si krajša z drogami, alkoholom in ženskami, vmes se zaplete v kakšen pretep, ogromno pa tudi razmišlja. O svetu, življenju, vzporednih vesoljih, komplementarnih partnerjih. S podrobnimi opisi mesta, restavracij, klubov in ulic nas avtor popelje na pravo popotovanje po mestu angelov. Roman ponuja tudi krasen uvid v slavne filmske citate in besedila pesmi, vse se lepo povezuje z zgodbo in Davidovimi monologi.

Kako je usoda lahko nepredvidljiva, ko pa je vnaprej določena. Naša življenjska pot je zapisana, čeprav imamo včasih prosto izbiro, da se odločimo, kaj bomo storili. A glavni dogodki v našem življenju so predeterminirani in jih ne moremo spremeniti, ne glede na vse.

Drugi del je še bolj napet, bere se tako hitro, kot se odvija dogajanje v knjigi, stavki so relativno kratki in tako ustvarjajo še intenzivnejšo atmosfero. Iluzija resničnosti je polna avtomobilskih pregonov, pretepov, visoko tehnoloških orožij, v ospredju pa je optimizem, zvestoba, prijateljstvo in ljubezen. Tudi v drugem delu ne manjka Davidovih globokih filozofskih misli, s katerimi se bralec zlahka poistoveti in zato glavni lik še bolj vzljubi.

Temna stran, sem pomislil. V vsakem od nas je. Ždi v nas in čaka, da pride na plano. Jeza, ljubosumje, zavist, strah. Negativna čustva, ki nas razjedajo in nam povzročajo bolečino. In ko nas dovolj prevzamejo, mi povzročamo bolečino drugim. Temna stran. Vsi jo okusimo.

Drugi del akcijske avanture Zgodba o Davidu Locku lepo zaključi vznemirljivo, napeto in hitro odvijajočo se zgodbo, glavni lik dobi nove razsežnosti, bolj razmišljujoče in poglobljene, zaključni preobrat pa poskrbi, da bralec o knjigi razmišlja še nekaj časa po tem, ko prebere zadnji stavek.

Misliš, da ti bi bili knjigi všeč? Najdeš ju na tej povezavi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja