Objavljeno 2 komentarja

Sylvain Neuvel: Če ne bi bil pisatelj, bi bil astronavt

Sylvain Neuvel je popularen kanadski pisatelj in avtor treh knjig iz znanstveno-fantastične serije The Themis Files. Ljubitelj stripov, Vojne zvezd in robotov.
Njegove tri knjige, Sleeping Giants, Waking Gods in Only Human, so me navdušile in želela sem izvedeti več o “očetu” trilogije o velikanskih robotih, ki zavzamejo Zemljo. Zato sem ga povabila k intervjuju za moj blog, na kar je prijazno pristal. Nastal je pogovor, v katerem mi je zaupal, kako je sinova radovednost vodila do rojstva knjižne serije The Themis Files, kateremu liku je najbolj podoben, kateri so (ali niso) po njegovem mnenju največji avtorji vseh časov in ali knjige lahko spremenijo svet.

Preberi več Sylvain Neuvel: Če ne bi bil pisatelj, bi bil astronavt

Objavljeno 4 komentarji

The Themis Files: Trilogija o velikanu, ki je spremenil človeštvo

Predstavljaj si, da med nedolžno otroško igro padeš v ogromno luknjo in ob tem odkriješ velikansko kovinsko roko. Predstavljaj si, da se skoraj dve desetletji kasneje podaš na misijo najti preostale dele tega velikanskega skrivnostneža, ki so raztreseni po celem svetu neznano kje. Predstavljaj si, da tvoja najdba ne spremeni le tvojega življenja, ampak celotno usodo človeštva, planeta in vesolja.

Preberi več The Themis Files: Trilogija o velikanu, ki je spremenil človeštvo