Objavljeno Komentiraj

Urška (Booknjiga): Vedno sem si želela pustiti nek pečat v svetu

Urška je ustanoviteljica in urednica bloga Booknjiga ter dolgoletna strastna bralka vseh možnih žanrov in velika ljubiteljica knjigarn doma in po svetu. Navdušeno obiskuje literarne festivale in dogodke. Živi v osrčju Slovenije, Ljubljani, ki je idealna za literarna doživetja, za ostale regije pa pravi, da ji je žal, da je tovrstnega dogajanja premalo. Na področju literarnega ustvarjanja ima velike ambicije in ogromno svežih idej, med drugim želi svojim bralcem predstaviti vse knjigarne v Sloveniji – in to v vlogih! Prizna, da ko je leta 2018 pričela s pisanjem bloga, je bilo to malce zaradi zanimanja za ustanovitev podjetja, ki bi v Slovenijo pripeljal knjižne škatle (kar danes sicer imamo, vendar v založbi), zato je izbrala ime Booknjiga in napisala eno izmed prvih objav. Več o sebi pa je razkrila v svojih odgovorih v najinem virtualnem intervjuju.

Preberi več Urška (Booknjiga): Vedno sem si želela pustiti nek pečat v svetu

Objavljeno 1 Comment

Romy Hausmann: Psihološka grozodejstva se mi gnusijo še bolj kot kri

Romy Hausmann je nemška pisateljica, ki je po prvih dveh neuspelih poskusih pisateljevanja našla svoj prostor v triler žanru in napisala svetovno uspešnico. Knjiga Dragi otrok (Dear Child) me je navdušila do te mere, da so me zasrbeli prsti in sem jo enostavno morala izprašati. V najinem virtualnem pogovoru mi je zaupala, kje je dobila idejo za knjigo, koliko časa je nastajala in v kakšnih pogojih, pa tudi kako se je počutila ob njenem uspehu in kako je le-ta vplival na njeno življenje. Zase sicer pravi, da ji ni uspelo biti duhovita v njenih prvih dveh knjigah, se mi pa zdi, da ji je to uspelo v najinem intervjuju.

Preberi več Romy Hausmann: Psihološka grozodejstva se mi gnusijo še bolj kot kri

Objavljeno Komentiraj

Melanie Golding: Če avtorji stvari olepšujejo, niso iskreni do bralcev

Melanie Golding. Britanska avtorica, ki je v prvem poskusu dobila založniško pogodbo z eno največjih založb, HQ HarperCollins. Tako danes nestrpno pričakuje izdajo svojega prvenca, srhljivke Little Darlings, ki izide letos spomladi. V rekordnem času so, še preden je knjiga ugledala luč sveta, odkupili tudi pravice za film.
Jaz sem imela to čast, da sem dobila in prebrala knjigo nekaj mesecev pred izidom. In še večjo čast, da sem z avtorico te fantastične srhljivke, virtualno spregovorila nekaj besed. Tako je nastal tretji izmed intervjujev v moji rubriki Neja sprašuje.

Preberi več Melanie Golding: Če avtorji stvari olepšujejo, niso iskreni do bralcev

Objavljeno 2 komentarja

Sylvain Neuvel: Če ne bi bil pisatelj, bi bil astronavt

Sylvain Neuvel je popularen kanadski pisatelj in avtor treh knjig iz znanstveno-fantastične serije The Themis Files. Ljubitelj stripov, Vojne zvezd in robotov.
Njegove tri knjige, Sleeping Giants, Waking Gods in Only Human, so me navdušile in želela sem izvedeti več o “očetu” trilogije o velikanskih robotih, ki zavzamejo Zemljo. Zato sem ga povabila k intervjuju za moj blog, na kar je prijazno pristal. Nastal je pogovor, v katerem mi je zaupal, kako je sinova radovednost vodila do rojstva knjižne serije The Themis Files, kateremu liku je najbolj podoben, kateri so (ali niso) po njegovem mnenju največji avtorji vseh časov in ali knjige lahko spremenijo svet.

Preberi več Sylvain Neuvel: Če ne bi bil pisatelj, bi bil astronavt

Objavljeno 3 komentarji

Jaka Tomc: Ideje so kot sneg. Pridejo in grejo.

Jaka Tomc. Pisatelj, pesnik, založnik. Človek, ki razmišlja izven okvirjev in prav tako tudi piše. Do danes je izdal pet proznih del in eno pesniško zbirko. Trenutno je v procesu prevajanja svoje uspešnice 720 utripov srca, ki se bo v prihajajočem mesecu predstavila na tujem trgu. V njegovih delih je čutiti ljubezen do besed, karizmo avtorja, pristnost razmišljanja in iskrenost do bralca.

V najinem pogovoru mi je  med drugim izdal katera je njegova najljubša slovenska beseda, od kod črpa inspiracijo in pod koliko knjigami se šibi njegova knjižna polica.

Preberi več Jaka Tomc: Ideje so kot sneg. Pridejo in grejo.